Juniorka v Jihlavě ztratila nadějné vedení a vysoko prohrála

Zápas s jihlavskou Duklou měli naši junioři rozehraný slibně, po deseti minutách vedli 2:0, náskok jednoho gólu drželi ještě na startu třetí třetiny. Jenomže... Domácí čtyřmi góly duel otočili a berou důležitou výhru 6:2. Zápas byl postupně mimořádně vyhrocený, sudí rozdali 138 trestných minut, včetně pěti vyšších trestů. Za Berany skórovali Michal Tomek a Martin Vaculík. Elitní čtyřce se tak zatím nepřiblížíme, nadále držíme 6. místo s 26 body.
24.kolo, so 18.11.2023
Jihlava
Zlín
6:2
(1:2, 1:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 17. Klapica (Löffler, Vovsík), 21. Kuprijanov (Burkov), 41. Kuprijanov (Burkov), 52. Vandas (Kuprijanov), 55. Kuprijanov (Chvátal, Vandas), 56. Kudrna (Nosek, Číhal) – 4. Tomek (Holba), 11. Vaculík (Nekvapil). Rozhodčí: Micka, Trnka – Polák, Dědek. Vyloučení: 7:6. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 39:26. Průběh utkání: 0:2, 6:2.

Cinka – Číhal (A), Jeletz, Vovsík, Löffler, Chvátal, Vandas, Šabatka – Jonáš Jungwirth, Kuprijanov, Burkov – Rauš, Báťa, Klapica – Coufal, Kudrna, Bulík – Nosek, Modl, R. Váňa.

Uherek (Kowalczyk) – Nábělek, Šišák, Špaňhel, Lukaštík, Mikel, Zavřel – Klimek, Pilát, Tomek, Pešák, Nekvapil, Pražan, J. Heš, Urban, Holba, Vaculík.

Zlín vstoupil do zápasu aktivněji a prosadil se již ve čtvrté minutě, kdy se v provozu v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval Michal Tomek. V sedmé minutě dostal trest na pět minut a do konce zápasu jeden z lídrů jihlavské první pětky Jonáš Jungwirth a pro Duklu bylo ještě hůře. Za necelé čtyři minuty využil přesilovku Martin Vaculík, když po hezké zlínské kombinaci dostal puk zblízka do branky. Také Dukla využila přesilovou hru. Na konci první třetiny snížil střelou z mezikruží slovenský forvard Andrej Klapica a utkání se pomalu začalo otáčet - 1:2.

49 sekund po začátku druhé části bylo rázem srovnáno. Burkov zavezl puk do pásma a u levé tyče skvěle poslal puk za sebe mezi kruhy, kde byl Ilarion Kuprijanov. Souhra Estonce s Ukrajincem byla opravdu pohledná a začínalo se od znova - 2:2. Dalším ze zlomových momentů byla zlínská přesilovka pět na tři, trvající celé dvě minuty, ovšem i díky skvělému Davidu Cinkovi v brance se hosté znovu vedení neujali. A jak se říká, kdo nevyužije přesilovku pět na tři, nemůže vyhrát.

Do třetí třetiny vstoupili domácí také skvěle a znovu v tom měla prsty estonsko-ukrajinská produktivní dvojice. Burkov zakombinoval a zpoza branky viděl, jak si před Uherka sjíždí Ilarion Kuprijanov. Přihrál mu a jeho pumelice z pokleku znamenala jihlavské vedení.

Zlínské naděje definitivně uťalo pětiminutové oslabení za trest Adama Klimka, který vrazil soupeře na hrazení. Jihlava dlouhou početní výhodu totiž využila hned třikrát. Nejprve ukázal hezké individuální schopnosti Tomáš Vandas, jenž dostal ve středním pásmu na levé straně přihrávku do jízdy, nezastavil ho ani jeden ze tří zlínských hráčů a před Uherkem přesně zakončil. Nedlouho poté zkompletoval Ilarion Kuprijanov hattrick šikovnou tečí střely Chvátala od modré. Zlomený Zlín ještě dorazil Václav Kudrna, když u levé tyče dorazil do branky puk odražený od zadního mantinelu po střele Číhala - 6:2. Závěr byl hodně nervózní a v poslední půlminutě bylo uděleno hned 83 trestných minut, ale na třech bodech pro Duklu to nemohlo nic změnit.